Dnevni.ba - PRELOADER

Isprobajte već danas! Trik za mekanu piletinu u kremastom umaku

08 Lis 2021


Isprobajte već danas! Trik za mekanu piletinu u kremastom umaku

Piletina s kremastim umakom sjajno se nadopunjuje s raznovrsnim prilozima - od riže i tjestenine do pirea ili pečenih krumpira.

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira.

Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike kojima možete pojačati umak.

Sastojci za piletinu s jogurtom i senfom:

2 veća fileta pilećih prsa

1 dl vrhnja

2 žlice jogurta

2 žličice senfa

1 žličica sjeckanog đumbira

Za marinadu:

2 žlice jogurta

2 žličice kurkume

1 žlica senfa

3 žlice soka od naranče

sol, papar

Priprema:

1. Izmiješajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu i poklopite pa ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.

2. Izvadite meso iz marinade i pržite piletinu u tavi sa svake strane oko osam minuta.

3. Prelijte mješavinom vrhnja, senfa i jogurta i ubacite đumbir pa ostavite neka krčka dok se ne reducira. Prema želji dodajte soli i papra. Poslužite s omiljenim prilogom ili salatom, piše Zadovoljna.

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025