Dnevni.ba - PRELOADER

Kraljica svih čokoladnih torti

29 Ožu 2021


Kraljica svih čokoladnih torti

Samo četiri namirnice – čokolada, maslac, brašno i jaja - u ovoj se torti stapaju u neodoljiv čokoladni san. Torta koja osvaja okusom i jednostavnošću djelo je chefa Christiana Cabaliera.

Potrebni sastojci

  • 120 g mliječne čokolade
  • 150 g tamne čokolade
  • 300 g maslaca
  • 15 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 5 svježih jaja

Priprema

Kalup za tortu promjera 28 cm namažite maslacem i stavite u hladnjak da se ohladi. Obje vrste čokolade natrgajte na komadiće i s maslacem otopite na pari.

Otopljenu smjesu povežite pjenjačom, sklonite s pare pa dodajte jedno po jedno jaje, svaki put miješajući dok se smjesa ne poveže.

Umiješajte brašno i šećer. Sve dobro povežite, izlijte u rashlađeni kalup i pecite od 15 do 20 minuta na 180 °C.

Pečenu tortu ostavite da se hladi barem četiri sata i tek je onda izvadite iz kalupa.

Prijedlog za serviranje: Uz ovu tortu možete poslužiti svježe bobičasto voće i tučeno vrhnje s vanilijom ili sladoled od vanilije ili pistacija.

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025