Dnevni.ba - PRELOADER

Pečeni krumpir sa slaninom

29 Svi 2021


Pečeni krumpir sa slaninom

Krumpir i panceta iz pećnice.

Sastojci:

– 100 g pancete

– sol, biber

– 4 veća mlada krumpira

– 2 žlice maslinovog ulja

– 250 ml svježeg sira

– 250 ml kiselog vrhnja

–  vlasac

Priprema:

Krumpir dobro operite, ali ga nemojte oguliti.

Na svakom krumpiru napravite zareze tako da su razmaknuti oko dva milimetra (kao harmonika).

Zatim krumpire premažite uljem, pa pospite solju i biberom.

Pancetu narežite na tanko, pa je stavite između rezova u svakom krumpiru.

Krumpire pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok potpuno ne omekšaju, a panceta ne postane hrskava.

Svježi sir i vrhnje izmiješajte i začinite solju i biberom.

Krumpire poslužite sa sirom, vrhnjem i svježim vlascem.

Dobar tek!

GASTRO


Hercegovački vinogradari bilježe iznadprosječan urod, očekuju vrhunsko vino

MOSTAR - Vinogradari u Hercegovini ove godine bilježe iznadprosječan urod grožđa i izvrsnu kvalit...

05 Lis 2025

Završen četvrti Moba Street Food Festival u Mostaru

MOSTAR - Nastupom DJ dvojca s projektom Brown Sugar RnB, održanim u nedjelju, 7. rujna, službeno ...

08 Ruj 2025

Na BLAŽ Enologyju u Međugorju predstavlja se 30 vinarija iz BiH, Italije i Hrvatske

Najavljeni dani BLAŽ-a u Hercegovini već su počeli. U hotelu Buna kod Mostaru održan je jo&scaron...

27 Kol 2025