Dnevni.ba - PRELOADER

Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo

08 Srp 2024


Povrće koje je dobro jesti svaki dan: Pomaže u probavi i topi salo
Povrće

Rajčica topi salo, pozitivno utječe na krv i pomaže u probavi hrane te ovo povrće jedite svaki dan ako možete.

Mnogi ljudi ne konzumiraju rajčicu dovoljno često, a postoji nekoliko važnih razloga zašto bi se to trebalo promijeniti.

Istraživanja pokazuju da likopen, koji se nalazi u rajčici, može spriječiti razvoj stanica raka, posebno raka prostate, želuca i debelog crijeva. Također je korisno znati da se kuhanjem rajčice povećava razina likopena u usporedbi sa svježom, odnosno sirovom rajčicom, piše Krstarica.

Rajčica je bogata vitaminom C, koji je prirodni antioksidans. Osim toga, sadrži vitamin A, željezo i kalij, koji igraju ključnu ulogu u održavanju zdravlja živaca i normalne cirkulacije krvi.

Vitamin K, prisutan u rajčici, važan je za zgrušavanje krvi. Svakodnevno konzumiranje rajčice također će vam pomoći da održite kožu zdravom i sjajnom.

Rajčica može smanjiti štetu izazvanu konzumiranjem duhana zahvaljujući kumarinskoj i klorogenskoj kiselini koje sadrži.

Ako želite smršavjeti, rajčica vam može biti od velike koristi. Ima malo kalorija, a bogata je vlaknima, zbog čega ćete dulje biti siti. Uz to, pomaže i u topljenju sala.

Lifestyle


LJUBAV

Psihologinja otkriva četiri najčešća uzroka razvoda braka

Problemi u braku ne moraju nužno dovesti do razvoda, ali određeni obrasci ponašanja i neriješeni ...

5 h 1 min

ASTROLOGIJA

Horoskop za ponedjeljak: Blizance čeka poslovna prilika, Jarci preuzimaju kontrolu

Saznajte što vam donosi ponedjeljak, 16. lipnja 2025. godine. OvanPosao: Iako pokušavate izbjeći...

7 h 35 min