Dnevni.ba - PRELOADER

Tajna hrskave kožice: Recept za pečeno pile od samo 2 sastojka

09 Ožu 2021


Tajna hrskave kožice: Recept za pečeno pile od samo 2 sastojka

Ulje, maslac ili mast vam neće trebati za ovaj recept, a nakon što pile stavite u pećnicu zaboravite na njega dok meso ne bude spremno za posluživanje...

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu – ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. 

Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka pečenje će biti slasno. 

Sastojci za pečeno pile: 

1 pile težine od oko kilograma
2-3 žlice soli

Priprema:

1. U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom. 

2. Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je pile teže od kilograma produljite vrijeme pečenja. 

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025