Dnevni.ba - PRELOADER

Trikovi uz koje vam crveno meso više nikad neće biti tvrdo i žilavo

30 Lis 2021


Trikovi uz koje vam crveno meso više nikad neće biti tvrdo i žilavo

Može se dogoditi da kupite najbolji komad mesa, a on na kraju ipak loše ispadne.

Crveno meso namirnica je koju možete pripremiti na stotine načina, no jedini problem kod pripreme može predstavljati kvaliteta mesa. Koliko vam se puta dogodilo da kupite lijepi komad mesa, no kada ste ga pripremili, ostao je tvrd, suh ili žilav? Srećom, postoje trikovi uz pomoć kojih to možete spriječiti.

Voće

Jabuka, ananas i kruška vaši su saveznici u kuhanju, pečenju i pirjanju crvenog mesa. Trebate samo oguliti voće te ga poslagati po mesu dok se pirja, kuha ili peče. Voćne kiseline omekšat će meso i učiniti ga ukusnijim.

Jabučni ocat

Iako postoje različite marinade za meso, ova koju vam predlažemo utjecat će na okus mesa, ali će ga i učiniti mekim. U zdjeli izmiješajte nasjeckani luk i jabuku te dodajte maslinova ulja i žlicu jabučnog octa. Meso namažite marinadom te ga spremite u hladnjak preko noći, a sutradan ga pripremite po želji.

Limun

Limun je izvrstan saveznik u pripremi mesa. Želite li biti sigurni da će meso ispasti meko i ukusno, premažite ga limunovim sokom. Za razliku od spomenute marinade koja treba odstajati preko noći, limunov sok ima puno brži učinak te će djelovati na meso već nakon 30 minuta, piše punkufer.

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025