Dnevni.ba - PRELOADER

Hrskava pastrmka iz rerne

21 Svi 2021


Hrskava pastrmka iz rerne

Ukusna i hrskava pastrmka pečena u rerni.

Sastojci:

– 4 pastrmke

– 2 kašike kukuruznog brašna

– 2 kašike prezli

– 2 kašičice majčine dušice

– 1 kašičica bijelog luka u prahu

– 2 dl bijelog vina

– so

– maslinovo ulje

Priprema:

Pastrmke očistite i osušite paprinim ubrusom. Malo ih posolite sa svake strane i iznutra.

Na plitkom tanjuru pomješajte kukuruzno brašno, prezle, bijeli luk u prahu i majčinu dušicu.

Svaku pastrmku uvaljajte u tu smjesu, pa ih složite na tepsiju koji ste malo nauljili maslinovim uljem.

Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, nakon što gornja strana ribe porumeni, okrenite, pa prelijtete sa 2 dl vina i pecite dok druga strana ne porumeni i vino ispari.

Poslužite sa limunom, blitvom i krompir salatom.

Izvor: Coolinarika

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025