Dnevni.ba - PRELOADER

Karfiol sa dvije vrste sira

23 Svi 2021


Karfiol sa dvije vrste sira

Jelo od karfiola i sira zapečeno u rerni.

Sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 3 jaja

– 300 g kisele pavlake

– so, biber

– parmezan u prahu

– 200 g rendanog kačkavalja

– ulje

Priprema:

Karfiol očistiti, oprati i iskidati na cvjetove, pa staviti u ključalu vodu, oko 10 minuta samo da omekšaju.

Umutiti  jaja, posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i dobro sjediniti. Ako je mnogo gusto dodati malo mlijeka.

Karfiol izvaditi iz vode, staviti u nauljenu posudu za pečenje i preliti prelivom. Posuti obilno parmezanom, i preko staviti narendani kačkavalj.

U prethodno zagrijanoj rerni peći dok ne porumeni, oko 30 minuta.

Može da bude hladno ili toplo predjelo ili glavno jelo uz salatu po vašem izboru.

Prijatno!

GASTRO


Hercegovački vinogradari bilježe iznadprosječan urod, očekuju vrhunsko vino

MOSTAR - Vinogradari u Hercegovini ove godine bilježe iznadprosječan urod grožđa i izvrsnu kvalit...

05 Lis 2025

Završen četvrti Moba Street Food Festival u Mostaru

MOSTAR - Nastupom DJ dvojca s projektom Brown Sugar RnB, održanim u nedjelju, 7. rujna, službeno ...

08 Ruj 2025

Na BLAŽ Enologyju u Međugorju predstavlja se 30 vinarija iz BiH, Italije i Hrvatske

Najavljeni dani BLAŽ-a u Hercegovini već su počeli. U hotelu Buna kod Mostaru održan je jo&scaron...

27 Kol 2025