Dnevni.ba - PRELOADER

Karfiol sa dvije vrste sira

23 Svi 2021


Karfiol sa dvije vrste sira

Jelo od karfiola i sira zapečeno u rerni.

Sastojci:

– 1 glavica karfiola

– 3 jaja

– 300 g kisele pavlake

– so, biber

– parmezan u prahu

– 200 g rendanog kačkavalja

– ulje

Priprema:

Karfiol očistiti, oprati i iskidati na cvjetove, pa staviti u ključalu vodu, oko 10 minuta samo da omekšaju.

Umutiti  jaja, posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i dobro sjediniti. Ako je mnogo gusto dodati malo mlijeka.

Karfiol izvaditi iz vode, staviti u nauljenu posudu za pečenje i preliti prelivom. Posuti obilno parmezanom, i preko staviti narendani kačkavalj.

U prethodno zagrijanoj rerni peći dok ne porumeni, oko 30 minuta.

Može da bude hladno ili toplo predjelo ili glavno jelo uz salatu po vašem izboru.

Prijatno!

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025