Dnevni.ba - PRELOADER

Ovako pripremite Begovu čorbu, miljenicu svake trpeze

21 Pro 2022


Ovako pripremite Begovu čorbu, miljenicu svake trpeze

Jedno od najpoznatijih jela sa našeg područja je Begova čorba. Ona krasi svaku trpezu i neizostavno je jelo bh. kuhinje. U zimskom periodu, kada nam je neophodno da pojedemo nešto „toplo i na kašiku“, Begova čorba će biti najbolji izbor. Kombinacija pilećeg mesa i povrća spaja se u onaj prepoznatljivi ukus kojem malo tko može odoliti. Ona krijepi, snaži i liječi, podsjeća na onu domaću atmosferu, na vrijeme provedeno u krugu obitelji i prijatelja.

Povrće će našem tijelu osigurati potrebne vitamine i minerale koji jačaju naš imunitet, a meso će pružiti našem tijelu potrebne proteine koji će nam pomoći proizvesti više vlastite toplote tokom hladne zime. Uz ovu zdravu stranu naše čorbe dodat ćemo i savršenstvo okusa na našim nepcima.

Iz svoje #OvakoJeLako kuhinje, Mesna industrija Ovako vam donosi recept za Begovu čorbu „kraljicu svih čorbi“. 

http://www.ovako.ba/recepti.php

Ovako proizvodi su proizvedeni od najkvalitetnijih sirovina i u skladu s visokim standardima kvalitete. Mogu se konzumirati svakodnevno, kao zaseban proizvod ili u kombinaciji sa drugom hranom. Široka paleta Ovako proizvoda priprema se po tradicionalnoj bosanskohercegovačkoj recepturi, uz vrhunsku kombinaciju mesa i začina. Ukoliko je Vaš izbor svježa piletina, zamrznuta ili pileći proizvodi Ovako, budite sigurni da ćete uživati u vrhunskom kvalitetu tradicionalne recepture.

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025