Dnevni.ba - PRELOADER

Proljetna tjestenina

09 Tra 2022


Proljetna tjestenina

Tjestenina sa brokulama, gljivama i sirom, ručak koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 300 g tjestenine

– 600 g brokula

– 40 g maslaca

– 2 kašike maslinovog ulja

– 200 g gljiva

– 300 ml vrhnja za kuhanje

– 50 ml bijelog vina

– 1/2 limuna

– 50 g kačkavalja

– 50 g parmezana

– sol, biber

– 1 kašika suhog biljnog začina

Priprema:

Tjesteninu skuhajte, ocijedite i stavite na toplo mjesto.

Brokule operite i razdvojite na cvjetove. Kratko prokuhati u blago posoljenoj vodi s dvije kriške limuna. Izvadite ga, a dio tekućine sačuvajte.

Na zagrijanom maslacu i maslinovom ulju kratko prodinstati očišćene gljive isječene na četvrtine, preliti ih vinom i lagano dinstati dok tekućina ne ispari.

Dodajte brokule, dio tekućine u kojoj se kuhala i sve posuti suhim biljnim začinom.

Kratko prodinstati, zaliti vrhnjem za kuhanje i kuhati oko pet minuta. Nakon toga umješajte rendani kačkavalj i kuhanu tjesteninu.

Sve lagano promješajte i prokuhajte par minuta.

Posuti rendanim parmezanom i odmah poslužiti.

Prijatno!

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025