Dnevni.ba - PRELOADER

Recept: Piletina u bijelom umaku

04 Ruj 2021


Recept: Piletina u bijelom umaku

Idealan recept za početnike u kuhinji.

Sastojci:

– 1 kg pilećih prsa

– 3,4 češnja češnjaka

– 1 dcl bijelog vina

– 3,4 žlice brašna

– 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.

Isječeno meso posuti brašnom.

Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.

Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.

Kuhati još nekoliko minuta.

Može se poslužiti uz tjesteninu,  ili pire krumpir.

GASTRO


Ovo je najzdravije povrće na planetu, a samo ga rijetki jedu

Kad je Joel Fuhrman, popularni američki liječnik i jedan od najpoznatijih nutritarista koji zagov...

20 Ožu 2025

MEĐUNARODNI DAN ŠKOLSKIH OBROKA

Međunarodni dan školskih obroka: Šta je važno za rast i razvoj učenika?

Dok školsko zvono označava kraj časa, za mnoge učenike širom svijeta ono znači i da je vrijeme za...

13 Ožu 2025

U Ljubuškom sadnja mladog krumpira pri kraju, poljoprivrednici očekuju dobru godinu

Ljubuški kraj je poznat po sadnji mladog krumpira, poznatog kao „Ljubuški rani“. Ovaj krumpir, ko...

09 Ožu 2025