Dnevni.ba - PRELOADER

Recept: Punjena pileća prsa

25 Svi 2021


Recept: Punjena pileća prsa

Punjeno bijelo pileće meso koje se brzo priprema.

Sastojci:

– 1 pileća prsa

– senf, krem sir

– domaći sir ili tvrdi kravlji sir

– suho meso ili slaninica

Pohanje:

– 2 jaja

– prezle

– brašno, sol

Priprema:

Bijelo meso idjeći na dva ili tri dijela. Svaki dio rasjeći po sredini.

Spremiti sastojke za punjenje.

Prvo namazati po pola žliččice senfa na jednu stranu mesa, a na drugu pola žličice krem sira.

Zatim staviti komad sira, može i kravlji, pa dodati sjeckano suho meso ili slaninicu.

Meso zatvoriti čačkalicom i malo posoliti. Uvaljati ga prvo u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Pržiti u vrelom ulju oko osam minuta sa svake strane.

Prženo meso odlagati na ubrus.

Poslužiti sa sezonskom salatom po izboru.

Dobar tek!

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025