Dnevni.ba - PRELOADER

Salata s piletinom, avokadom i breskvom

21 Lip 2021


Salata s piletinom, avokadom i breskvom

Lagan i neobičan ljetnji ručak, gotov za svega pola sata.

Sastojci:

2 pileća filea (2×250 g)
sol
začin za piletinu
2 žlice ulja
1 avokado
2 rajčice
1 krastavac
1 ljubičasti luk
1 breskva
50 g listova mladog špinata
1 žličica sušenog bosiljka
80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
4 žlice limunovog soka
sol
papar

Način pripreme:

Pileće filee presijecite da dobijete odreske, posipajte začinom za piletinu (ili začinima po ukusu), pa ih ostavite da odstoje oko 30 minuta. U zagrijanoj nauljenoj tavi ispecite meso dok ne dobije zlatnu boju. Kad je pečeno, izrežite ga na trakice.

Potom isijecite rajčicu, avokado, krastavac i ljubičasti luk. U posudu stavite pripremljeno povrće, preko njega listove mladog špinata, pa na kolutove narezanu breskvu i piletinu. Dodajte bosiljak.

Preljev:

Maslinovom ulju dodajte limunov sok, sol i papar, promiješajte i prelijte preko salate.

Sve lagano promiješajte i poslužite.

Umjesto piletine možete upotrijebiti i feta sir.

Dobar tek!

GASTRO


Hercegovački vinogradari bilježe iznadprosječan urod, očekuju vrhunsko vino

MOSTAR - Vinogradari u Hercegovini ove godine bilježe iznadprosječan urod grožđa i izvrsnu kvalit...

05 Lis 2025

Završen četvrti Moba Street Food Festival u Mostaru

MOSTAR - Nastupom DJ dvojca s projektom Brown Sugar RnB, održanim u nedjelju, 7. rujna, službeno ...

08 Ruj 2025

Na BLAŽ Enologyju u Međugorju predstavlja se 30 vinarija iz BiH, Italije i Hrvatske

Najavljeni dani BLAŽ-a u Hercegovini već su počeli. U hotelu Buna kod Mostaru održan je jo&scaron...

27 Kol 2025