Dnevni.ba - PRELOADER

Zaboravite na brašno, evo što kuhari koriste za pohanje ribe

02 Kol 2024


Zaboravite na brašno, evo što kuhari koriste za pohanje ribe
Riba

Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprječava da upije previše ulja.

Recept za pohanu ribu s gustinom
Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim.

Također, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela.

Korištenjem gustina, kuhari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.

Sastojci:
– 1 kg ribe po izboru

– 200 g gustina

– 3 žličice soli

– 1 žličica papra

– 1 žličica češnjaka u prahu

– drugi začini po izboru

– ulje za prženje

Priprema:
Ribu izrežite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje napraviti dan ranije, ali može se i nekoliko sati prije prženja.

Gustin stavite u zdjelu, dodajte jednu žličicu soli, papar, češnjak i ostale začine po izboru. Sve dobro spojite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može “plivati” u njoj, i dobro zagrijte.

Izvadite ribu iz hladnjaka, svaki dio dobro uvaljajte u smjesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje.

Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomjerno prži sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krumpir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom, prenosi net.hr.

 

 

Lifestyle


DORUČAK

Najzdraviji ljudi jedu ovih šest namirnica za doručak

U tzv. plavim zonama, odnosno regijama svijeta gdje ljudi žive najduže i najzdravije, doručak ima...

16 Lip 2025

LJUBAV

Psihologinja otkriva četiri najčešća uzroka razvoda braka

Problemi u braku ne moraju nužno dovesti do razvoda, ali određeni obrasci ponašanja i neriješeni ...

16 Lip 2025