Dnevni.ba - PRELOADER

Zobena kaša s jabukama i bademima

28 Ruj 2021


Zobena kaša s jabukama i bademima

Lagana za pripremu i vrlo ukusna voćna kaša za početak dana.

Sastojci:

– 1 šalica zobenih pahuljica (šalica – 200 ml)

– 2 šalica mlijeka ili vode

– 2 manje jabuke

– 1 žličica cimeta

– 1-2 žlice meda

– prstohvat morske soli

– šaka preprženih badema

Priprema:

Zobene pahuljice zajedno s mlijekom kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i na nastavite s kuhanjem još pet do deset minuta.

Kaša je gotova kada postane kremasta.

U kašu dodajte cimet i med, pa izmiješajte.

Dodajte jednu ribanu jabuku u kašu, a drugu izrežite pa stavite na vrh kaše.

Na kraju pospite prepečenim nasjeckanim bademima.

Ukoliko želite, umjesto badema možete koristiti i orahe ili lješnjake.

GASTRO


Na festivalu Vinske ceste predstavljena hercegovačka gastronomska ponuda

MOSTAR – Festival Vinske ceste Hercegovine okupio je u srijedu u Mostaru 23 domaće vinarije...

05 Lip 2025

Sendvič ili voće za užinu? Izbor nutricionista je jasan

Često nam je teško otkriti koja nam hrana najviše odgovara. Ako želimo imati vi&sca...

26 Svi 2025

S petnaest livanjskih pčelara potpisani ugovori o dodjeli opreme za pčelarstvo

LIVNO - U Gradskoj upravi Livna potpisani su ugovori o dodjeli pčelarske opreme i materijala s pe...

08 Svi 2025